adelante, adelante, como uno elefante
20 mei 2014 - Pontevedra, Spanje
Oesters, oesters......witte wijn en nog meer oesters en "almejas",,, vandaag in het mooie plaatsje Arcade. Gisteren, pimientos de Padron, pulpa de galicia en wijn , het is een gastronomisch feest hier in Galicia.Zondag hebben we de oversteek naar Spanje gemaakt. Vanuit het fort van Valenca liepen we over een kilometers lange brug, hoog boven de river de mooie stad Tui binnen. Gisteren begon het weer te veranderen, veel regen. In het kleine dorpje Mos,in een eenvoudige herberg, hotel "stoot jehoofd niet" na meer dan 23 km.kwamen we onze australische, ierse, portugese , duitse en zuidafrikaanse caminovrienden weer tegen.Een grote lange tafel met heerlijke tapas en veel wijn. de ierse had een mooie stem en begon met zingen, daarna de spanjaarden,Het werd een mooie avond.Vandaag door het mysterieuze Galicie gelopen, niet veel stijgingen, apppeltje, eitje , ongeveer 23 km.We slapen in een particuliere herberg,grote ´"huiskamer" keuken, wasautomaat, we hebben even alles bij elkaar in de automat gewassen. 3 bedden op een kamer, met balkon en uitzicht over de rivier, 10 euro per persoon, we hebben een "menage a trois" Elisabeth, Harry en ik op dit moment. Harry uit Duitsland loopt met ons mee sinds gisteren.Mooi, maar verdrietig verhaal.Morgen moeten we een beetje opschieten, want Santiago komt al in zicht. Foto´s plaatsen lukt niet, ik ben al heel blij dat er een toetsenbord bij de computer is,

klinkt ons goed in de oren. Hou vol. xxxxxxxx
we zien je gauw weer in de hoek
je bent een kanjer hoor. liefs wim en carla
Lijkt me een avond om nooit te vergeten. Genieten dus maar die laatste kilometers ;-)